Is overstappen van energieleverancier verstandig?

In 2014 waren er al 2,4 miljoen gebruikers die van energieleverancier overstapten. In 2016 zijn 2.500.000 mensen overgestapt naar een andere energiemaatschappij en in het afgelopen jaar waren het er zelfs nog meer, 2.600.000. Misschien twijfel jij zelf ook wel, of overstappen slim zou zijn. Er zijn immers nog steeds mensen die de overstap niet gewaagd hebben. Van Veilig Verkeer Nederland kennen we de uitdrukking: bij twijfel niet inhalen. In dit geval kunnen we alleen maar zeggen: bij twijfel gewoon doen, want het is zo weer ongedaan te maken, als het niet bevalt.

Overstappen op oranje stroom?

In 2014 waren er al 2,4 miljoen gebruikers die overstapten. In 2016 zijn 2.500.000 mensen mensen overgestapt naar een andere energiemaatschappij en in het afgelopen jaar waren het er zelfs nog meer, 2.600.000. Misschien twijfel jij zelf ook wel, of overstappen slim zou zijn. Er zijn immers nog steeds mensen die de overstap niet gewaagd hebben. Van Veilig Verkeer Nederland kennen we de uitdrukking: bij twijfel niet inhalen. In dit geval kunnen we alleen maar zeggen: bij twijfel gewoon doen, want het is zo weer ongedaan te maken, als het niet bevalt.

Aantal overstappers blijft stijgen!

Staafdiagram energie-overstappers

Hieronder vind je een staafdiagram waarin het aantal overstapberichten bij EDSN in 2014, 2015, 2016 en 2017 te zien zijn.

 

Volgens Hans de Kok, directeur van Pricewise, stappen tegenwoordig ook steeds meer ouderen over. Door een verhuizing of door een prijsstijging laten ook de senioren zich eerder verleiden tot een overstap naar een andere energiemaatschappij. Dit komt omdat overstappen steeds makkelijker is geworden. Ook steeds moeilijker trouwens, want er zijn een heleboel factoren waar de consument rekening mee moet houden en het aantal aanbieders stijgt nog steeds.

Gelukkig kunnen wij van numakkelijkoverstappen.nl jou bijna al het werk uit handen nemen. Op jouw verzoek kunnen wij na een paar informatieve vragen feilloos voor je berekenen wat voor jou de beste overstap-optie is.

Op 1 januari en op 1 juli worden alle prijzen van gas en elektriciteit weer verhoogd. Voor heel veel huishoudens is dat echt een moment om de knop om te zetten en over te stappen, zodat ze vanaf dat moment aanmerkelijk minder gaan betalen.

Vader Jacob

Wie kent er niet het bekende kinderliedje: Vader Jacob, vader Jacob, slaapt gij nog? Slaapt gij nog? Dit gaat vast niet over jou, maar over alle andere mensen die al vele jaren bij dezelfde energieleverancier zitten en daar tot volle tevredenheid blijven zitten. De maatschappijen zelf noemen deze mensen oneerbiedig slapers en zij zijn er maar wat blij mee.

Deze slapers vinden het allemaal prima, gas is gas en stroom is stroom. Betalen moet je toch, of je het nou hier haalt of daar. Dat maakt echt niets uit.

Natuurlijk hebben deze slapers ongelijk, maar de energieleverancier kijkt er wel voor uit om deze mensen wakker te maken. Het zijn vaste en trouwe klanten, waar de maatschappij goed aan kan verdienen. De slapers hoeven niet gelokt te worden met overstappremies of trouwe-klanten-bonussen, zij blijven gewoon maandelijks betalen, jaar in, jaar uit.

Hoe meer hoe beter

Het aantal aanbieders van energie is de laatste jaren explosief gestegen. Steeds meer energiemaatschappijen bieden steeds meer verschillende contracten aan en ze hanteren veel verschillende prijzen voor gas en elektriciteit. Het vastrecht, zoals de transportkosten tot je woning, blijft natuurlijk bij alle aanbieders gelijk. In 2004 kon de gebruiker nog kiezen uit 4 energiemaatschappijen, maar in 2019 zijn er al 63 leveranciers waar jij een keuze uit moet maken. Wij kunnen ons voorstellen dat dit behoorlijk verwarrend is en dat je door de bomen het bos niet meer ziet.

Toch heeft dit grote aantal aanbieders voordelen, want door de onderlinge concurrentie worden ze gedwongen hun prijzen zo laag mogelijk te houden. Voor jou is dat dus gunstig. Wij van overstappen.nl zoeken alles netjes voor je uit, zodat jij alleen nog de bomen in het bos ziet die voor jou relevant zijn. Het zou jammer van je tijd zijn, om je bezig te houden met wat je toch niet gaat kiezen.

Het grote moment

Is jouw huishouden één van de groep consumenten die nog niet is overgestapt? Na alles wat je hier hebt kunnen lezen overweeg je misschien nu toch om eindelijk de sprong te wagen. Waarom ook niet eigenlijk? Je komt heus geen moment zonder gas en elektriciteit te zitten als je overstapt. Je merkt er zelfs helemaal niets van.

Behalve dan natuurlijk als je na een jaar je eindafrekening ziet. Dan is zo klaar als een klontje waarom je bent overgestapt. Je hebt jezelf en je huishouden een enorm plezier gedaan door een flink bedrag te besparen. Denk je nu alvast eens in, wat je zou gaan doen met een paar honderd euro extra! Weet je al iets leuks? Laat ons van numakkelijkoverstappen.nl dan snel het beste contract voor jou uitzoeken, want als je dat niet doet, dan ben je een dief van je eigen portemonnee.

 

 

Laat een reactie achter